bahan2:
cendawan tiram (carik ikot selera)
anak jagung (hiris halus2)
tomato (ptong ikot suke)
carrot (hiris ikot suke)
daun ketumbar. (sikit jer, cincang halus)
bawang merah n putih
cili padi 3 biji ( pedas sgt pown x best)
fish cake( ikut selera)
fish ball( ikut selera)
kiub ayam (1 da cukup)
sos tiram (2 sudu)
itali spices (2 kali goncang.)
air (untuk kuah.)
garam n gula (utk perasa)
minyak (1 1/2 sudu untuk tumis)
cara2:
- panaskan periuk u all. tuangkan minyak.. then tumiskan bawang putih,merah n cili padi sampai nek bau.
- masukkan fishcake n fishball. tumis lagi. bile da agak garing, masukkan air n carrot..
- air da panas n mendidih skit2, masukkan sume sayur yg lain.
- masukkan kiub ayam, sos tiram, italian spices, garam n skit gule..
- last biar mendidih, tabur dauh ketumbar..
- dah siap idangkan n masuk mulut..
senang jer kan...
No comments:
Post a Comment